Vacature voor vrijwilliger
Eén van onze vrijwilligers in actie.

SOCIAAL SPREEKUUR KERK EN BUURTWERK

Wilt u werken in een informele sfeer, waar mensen spontaan naar binnen kunnen lopen? Een plek waar aandacht is voor het verhaal achter de formulieren? Waar ervaringsdeskundigen meedoen en er oog is voor professionaliteit? Waar eigen inbreng telt? Kom dan mee doen bij Kerk en Buurtwerk.

Taken
Hulp bieden bij administratieve problemen tijdens het formulierenspreekuur van Kerk en Buurtwerk Lombardijen.

Dinsdagmiddag en/of donderdagochtend, 4 uur per week

Wij zoeken
Iemand met 3 jaar ervaring met hulp aan mensen met administratieve problemen, of een afgeronde HBO-Opleiding.

Wij bieden
Een kleinschalige werkplek
Persoonlijke begeleiding
Een plek waar tijd en aandacht is voor mensen

Waar
De Pertrakerk, op de hoek van de Pliniusstraat (#21) en Catullusweg (#2) in Rotterdam Lombardijen.

Toelichting
Op het wekelijkse spreekuur op dinsdagmiddag komen gemiddeld 15 mensen met papieren en soms met grote problemen. Er is tijd om persoonlijke aandacht te geven aan de bezoekers van het spreekuur. Er zijn één beroepskracht en gemiddeld 3 vrijwilligers aan het werk. Op donderdagochtend komen mensen terug met vragen die wat meer tijd nodig hebben.

Kerk en Buurtwerk Lombardijen is een kleinschalige organisatie. Met activiteiten zoals lunch, taallessen en inloop en met huisbezoeken wordt contact gelegd met wijkbewoners. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. U vindt ons ook op Facebook.

Datum: mei 2017